Palomacorento on Ilona Rauhalan valmennussivusto.

Autan yrityksiä ja työelämän avainhenkilöitä onnistumaan muutoksissa ja johtamaan ihmisiä. Olen erikoistunut kehittämään yksilöllistä ja kollektiivista psykologista pääomaa. 

 

 

 

Tarina Palomacorento-nimen takana

Corento tulee sanasta sudenkorento.

 

Sudenkorennon lento on intensiivistä ja eleganttia. Sen siiveniskussa on voimaa. Se lentää ketterästi ja taitavasti suoraan ylös, alas ja sivuille ja osaa myös lentää paikallaan. Sudenkorento käyttää energiaa taloudellisesti ja räpyttää siipiään noin 20 kertaa vähemmän kuin muut hyönteiset. Sudenkorento näkee merkillisillä verkkosilmillään veden pinnan alle ja 360 asetta ympärilleen. Se on myös rohkea eikä pelkää hyökätä veden pinnan alla olevan saaliin kimppuun.

 

Idän mytologioissa sudenkorennon uskotaan periytyvän lohikäärmeistä. Lohikäärmettä pidetään menestyksen symbolina, koska se elää pää pilvissä, mutta jalat tiukasti maan pinnalla. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka molemmat ovat keskeisiä menestyksessä. Sudenkorento symboloi menestystä, läsnäoloa, ketteryyttä ja taitoa. Se kuvaa rohkeutta, kykyä vaihtaa näkökulmaa ja nähdä laajasti ja pintaa syvemmälle.

 

Paloma on espanjaa ja tarkoittaa kyyhkyä. Kyyhkyä pidetään toivon ja rauhan symbolina.

 

 

Psykologinen pääoma - kestävä kilpailuetu

paloma-info-icon.png
Psykologinen pääoma on järeästi tutkittu löydös, joka korreloi ihmisten ja yhteisöjen onnistumisen, suoriutumisen, motivoitumisen, työtyytyväisyyden ja sitä kautta tuotteliaisuuden ja tuloksellisuuden kanssa.

Psykologista pääomaa voi kehittää ja organisaatiot, jotka ovat ottaneet psykologisen pääoman johtamisen prioriteettien listalle, näyttävät pärjäävän haastavissa tilanteissa paremmin kuin kilpailijansa.

 

Psykologinen-, eli asennepääoma muodostuu yksilön ja yhteisön pystyvyyden tunteesta / itseluottamuksesta, optimismista, toiveikkuudesta ja sinnikkyydestä. Näitä kaikkia ulottuvuuksia voi kehittää ja johtaa.

 

Kyse on arjen pienistä teoista ja käytännöistä, jotka integroidaan organisaation kulttuuriin, tapaan tehdä päätöksiä, ohjata toimintaa ja fasilitoida ihmisten välistä vuorovaikutusta ja yhteyksiä.

 

Psykologinen valmennus vahvistaa psykologista pääomaa. Psykologinen valmentaminen auttaa yksilöä, mutta myös koko organisaatiota kehittämään tätä pitkäkestoista kilpailuetua. Psykologista valmennus kulkee myös nimellä coaching, executive coaching tai mentaalivalmennus.

 

Kun halut perehtyä psykoloiseen pääomaan tarkemmin, tilaa perustajaosakkaamme Ilona Rauhalan yhdessä Makke Leppäsen ja Annamari Heikkilän kanssa kirjoittamat suositut kirjat. Kirjat ovat saaneet palautetta helppolukuisuudestaan ja käytännöllisyydestään, vaikka niissä onkin aimo annos painavaa teoriaa ja tutkimustuloksia. Pääasia -kirja sai Suomen Ekonomiliiton kirjallisuuskilpailun kunniamaininnan vuonna 2015.

 

 

Katso mitä on psykologinen pääoma

 

 

 

Katso mikä on Fred Luthansin löydös